Brøndby koryfæ takker af på landsholdet

Nyheder
onsdag, 03 juli 2024 kl. 9:44
thomas kahlenberg landsholdet
Thomas Kahlenberg har valgt at takke af som assisterende landstræner for det danske U16 landshold, og han afløses nu af Peter Bonde.
Det er syv år siden, at Thomas Kahlenberg for sidste gang snørrede støvlerne og tryllebandt et fodboldpublikum.
Men han slap aldrig helt fodbolden, for siden da har han blandt andet været assistent for det danske U16 landshold.
Men nu er den del også slut. Det melder DBU i en pressemeddelelse, hvor Talent- og udviklingschef i DBU, Kenneth Heiner-Møller, takker Thomas Kahlenberg for arbejdet for U16-landsholdet.
- Thomas Kahlenberg har leveret en kæmpe indsats på vores U-landshold, og jeg håber derfor også, at han vil fortsætte med at gå trænervejen, og at vi vil se ham i DBU-regi igen i fremtiden.
Endnu er hans fremtidsplaner inden for fodbolden ukendt, men Kahlenberg har også gang i andre ting, som han blandt andet fortalte om i et interview med Tipsbladet for en måneds tid siden.
- Jeg har taget nogle vinkurser og nogle uddannelser inden for det, som er min store passion, og i dag er det mit virke på fuldtid. Jeg har mit eget vinimport-firma og har været i gang med det nogle år. Sideløbende har jeg taget en træneruddannelse, som også har været utroligt spændende.
Ny assistent på det danske U16 landshold er i øvrigt Peter Bonde, som mange nok husker for i en årrække at være assistent for Morten Olsen på A-landsholdet.
- Vi er meget glade for at kunne byde Peter velkommen tilbage til DBU. Peter har enorm erfaring fra seniorfodbolden, både fra landshold og klubber, men har også vist, at han kan bringe masser af kvalitet ind i arbejdet med unge talenter. 
Kahlenberg spillede for Brøndby ad to omgange, og han nåede i alt 128 kampe gult og blåt, hvor det blev til 21 mål og 26 assists.