TV-konflikt kan koste Brøndby 600.000 kroner

Nyheder
mandag, 08 juli 2024 kl. 13:50
fck bif parken pyro
En besynderlig sag om rettigheder og valg af tv kampe kan være under opsejling, og den ser ud til at få økonomiske konsekvenser for blandt andet Brøndby.
Når det nye Superliga program ser dagens lys, er der mange, der sætter det første kryds i kalenderen ud for derbyerne mellem FC København og Brøndby.
I den kommende sæson finder det første derby sted i syvende spillerunde - den 1. september - og der kan næppe indvendes noget mod dem, der vil hævde, at det med afstand er Danmarks største klubkamp. 
Ja, det er velsagtens den største klubkamp i hele Skandinavien, mellem to af de største guld rivaler og med to af de mest imponerende fanbaser, hvor der altid er udsolgt og fantastisk stemning på lægterne.
Det plejer derfor også at være givet, at tv-stationerne har de kampe som det klare førstevalg, når kampene i hver runde skal fordeles. Men ikke denne gang.
For i følge Bolds oplysninger, så er FCK mod Brøndby røget helt ned som sjettevalget i den runde. Og det er altså ikke uden konsekvenser. For forskellen mellem at være førstevalg og sjettevalg er 600.000 kroner for hver af de to klubber.
Hverken Viaplay, Brøndby eller FC København har ønsket at kommentere på oplysningerne, men som Bold forstår det handler det om en intern stridighed mellem FC København og Viasat, som mediet dog ikke helt ved, hvad går ud på.
TV-stationen har efter sigende også valgt at FC Københavns kampe i anden runde mod AGF og i fjerde spillerunde mod SønderjyskE heller ikke skal placeres højt på rangeringen, da de kun er sat til at være fjerde og femtevalg.
Dermed er det primært FC København, der straffes af Viasat, men deres konflikt med tv-giganten får altså også økonomiske konsekvenser for de andre hold, heriblandt Brøndby, der ser ud til at glippe 600.000 kroner.