Brøndbys U15-hold er danske mestre

Nyheder
onsdag, 05 juni 2024 kl. 9:58
broendby u5
Tirsdag aften lykkedes det for de unge talenter at vinde det danske mesterskab efter en derbysejr mod FC København.
Der var bagt op til lidt af en kamp i Brøndby tirsdag aften, da Brøndbys U15 hold mødte FC Københavns U15 hold, i en kamp, hvor de blå-gule kunne sikre sig mesterskabet med en sejr, da OB på andenpladsen i så tilfælde ikke længere ville kunne indhente dem med to runder tilbage.
Og lad det bare være sagt med det samme, at den mission lykkedes til punkt og prikke. For de unge talenter gjorde nemlig det, som seniorerne desværre ikke kunne formå og vandt uden problemer den afgørende kamp, da FC København blev sat til vægs med hele 3-1.
Ikke overraskende blev målene sat ind af Elias Genssler Broberg, der kunne kalde sig for dobbelt målscorer, mens Ekene Chukwuani blev noteret for et enkelt.
Netop de to spillere har nemlig været blandt U15-holdets farligste i denne sæson, og de er nu hver især noteret for henholdsvis 19 og 15 mål. Med en god slutspurt i de to resterende kampe kan Elias Genssler Broberg muligvis nå at slutte sæsonen af som topscorer i hele ligaen, men det kræver, at han indhenter fire mål på Silkeborgs Frederik Ibsen, der lige nu topper listen med 23 fuldtræffere.
Brøndbys mesterskab, der altså er sikret med to runder tilbage, er dog i særdeleshed et resultat af, at mange forskellige spillere har budt ind med mål i løbet af sæsonen, for med de tre scoringer mod FC København kom de blå-gule op på hele 92 mål i 24 kampe.
Der burde være gode muligheder for, at de kan runde de magiske 100 scoringer, da de to sidste kampe i turneringen byder på opgør mod AGF på hjemmebane og Horsens på udebane. For de to jyske hold er henholdsvis nummer 10 og nummer 14 (sidst) i U15 ligaen, som Brøndby nu altså kan kalde sig vinder af.