Dansk landsholdsprofil var Brøndby fan trods FCK og FCM-fortid

Nyheder
mandag, 24 juni 2024 kl. 14:31
joachim andersen
Joachim Andersen har aldrig nogensinde spillet i Superligaen, men har en fortid hos de to største rivaler. Alligevel var det Brøndby, som han sympatiserede med, da han var yngre.
På det danske landshold render der efterhånden en række spillere rundt, som aldrig nåede at optræde i Superligaen. Fordi talentet var så stort, at de kom ud tidligt og slog igennem i udlandet.
En sådan spiller er Joachim Andersen, der som 17-årig tog springet til belgisk fodbold og siden har optrådt i både Frankrig og Italien, inden han de senere par år har udviklet sig til en profil for Crystal Palace i Premier League, hvor han også har båret anførerbindet.
Som ung var han en del af både FC Københavns og FC Midtjyllands akademi, men det var alligevel klubben fra Vestegnen, som han havde et godt øje til i de spæde år. Det fortæller han i et interview med Bold, der har spurgt samtlige af de danske landsholdsspillere om, hvem de holder med i Superligaen.
- Selvfølgelig har jeg fulgt med i alle de år, jeg har været ude, og jeg så også den sidste runde. Det var spændende. Men det er ikke, fordi jeg er fan af et hold sådan rigtigt, siger Joachim Andersen og uddyber så:
- Da jeg var yngre, var jeg Brøndby-fan, men det har jeg også mistet lidt. Jeg kan faktisk godt lide FC Midtjylland, fordi jeg var derovre og havde to gode år der, og jeg har respekt for de folk derovre.
Joachim Andersen og resten af det danske landshold skal igen tirsdag i aktion ved EM-slutrunden, hvor de møder Serbien.
En sejr i den kamp vil sende den nu tidligere Brøndby-fan og resten af holdkammeraterne videre til ottendedelsfinalerne, mens et uafgjort resultat måske også kan vise sig tilstrækkeligt, afhængigt af hvad der sker i gruppens anden kamp.