Ekspert: Her er Mateusz Kowalczyks nye klub

Nyheder
søndag, 09 juni 2024 kl. 16:20
mateusz kowalczyk
Det har længe lignet et farvel til Mateusz Kowalczyk, der aldrig rigtig har overbevist i Brøndby, og nu ser det så ud til, at hans nye klub er fundet.
I sommers betalte Brøndby IF lige i underkanten af 10 millioner danske kroner for den dengang blot 19-årige Mateusz Kowalczyk, da de købte ham fri af polske LKS Lodz.
Planen var, at det polske talent langsomt skulle sluses ind på førsteholdet og så med tiden udvikle sig til en profil hos Brøndby. Men den plan er aldrig rigtig lykkes. Så langt fra endda.
Et indhop i pokalen i stedet for Nicolai Vallys og et ditto i Superligaen den 1. oktober i en kamp mod Hvidovre, hvor det blot blev til et enkelt minut, og det er det.
Mere er ganske enkelt ikke blevet til for Mateusz Kowalczyk, der i foråret gled helt ud af Brøndbys trup.
Således var han end ikke i truppen til en eneste af de ti kampe, som Brøndby spillede i dette års mesterskabsslutspil i Superligaen.
Derfor har der igennem længere tid været tale om, at Mateusz Kowalczyk skulle væk fra Brøndby trods en kontrakt frem til 2027, da situationen for de to parter var uholdbar i længden.
I begyndelsen af juni kom der meldinger om, at både Pogon Szczecin og Rakow Czestochowa havde vist interesse for midtbanespilleren, og nu ser det så ud til, at det blive førstnævnte, der får en aftale med Mateusz Kowalczyk på plads.
Det melder i hvert fald den polske journalist Franciszek Matowicki på sine sociale konti.
- Alt tyder på, at Mateusz Kowalczyk snart bliver ny spiller i Pogon Szczecin. De sidste par detaljer i aftalen er tæt på at falde på plads, og hvis ikke der er noget, der går i vejen, så kan han kalde sig Pogoń Szczecin-spiller i den nye sæson.