Flere sager om vold efter den tabte guldkamp

Nyheder
lørdag, 08 juni 2024 kl. 8:34
fck fans faengsel bif kamp
Københavns Vestegns Politi har åbnet flere sager om vold efter urolighederne i forbindelse med den sidste kamp i sæsonen mod AGF.
Det gik desværre voldsomt for sig, da frustrationerne over det tabte guld fik frit løb efter kampen mellem Brøndby IF og AGF tilbage i maj måned.
De fleste fans med et blåt og gult hjerte havde ganske givet sat næsen op efter et nyt dansk mesterskab, men sådan gik det som bekendt ikke, da aarhusianerne vandt kampen med 3-2 og dermed sendte guldmedaljerne til Herning, selvom FC Midtjylland i en dramatisk sæsonfinale kun fik 3-3 i deres kamp mod Silkeborg.
Mens de fleste Brøndby-fans traskede slukørede hjem, så var der desværre også dem, der ikke kunne opføre sig ordentligt og blandt andet begyndte at angribe AGF-fans og også politiet.
Efter de optøjer, hvor tre personer blev anholdt, blev der åbnet hele 27 sager om vold og forsøg på vold mod politifolk efter fodboldkampen, og derudover indledte politiet også en efterforskning om en række voldssager mod andre fodboldfans.
Københavns Vestegns Politi gjorde allerede dengang opmærksom på, at de skulle bruge en del af den kommende tid på at se videomateriale og overvågningsmateriale igennem for at se, om der kunne hjælpe med at skabe klarhed, og om der eventuelt var flere sager, der skulle åbnes. Og det er netop det, der nu er sket.
For i et skriftligt svar til Bold bekræfter Københavns Vestegns Politi, at antallet af sager om vold mod politifolk og vold mod andre personer i forbindelse med kampen mod AGF nu er steget.
- På baggrund af anmeldelser og efterforskning, kan vi oplyse, at vi nu behandler 29 sager om vold eller forsøg på vold mod politifolk samt 6 sager om vold mod andre personer. Vi har ikke for nuværende yderligere anholdte i sagerne, men vi efterforsker fortsat.