Ingen tilskuerstraf til guldbraget

Nyheder
fredag, 24 maj 2024 kl. 11:32
broendby supporters
Brøndbys fans kan ånde lettet op.
Sydsiden bliver ikke lukket søndag, men Brøndby får i stedet en kæmpe bøde som en konsekvens af de fjern udløsende røgbomber i derbyet mod FC København. Også FCK straffes for deres handlinger.
Det har været et nervepirrende døgn for mange Brøndby fans. Den potentielle mesterskabs fejring søndag stod nemlig til at blive spoleret.
For kunne det virkelig ende med, at Brøndby blev nødt til at lukke Sydsiden til en af klubbens allerstørste kampe i de seneste par år?
Skulle vi i stedet for en fantastisk kulisse med et stadion klædt helt i gult i stedet se på halv tomme tribuner?
Det ville næsten ikke være til at bære, men det var indtil for kort tid siden en reel frygt, da Fodboldens Disciplinærinstans torsdag fortalte, at man behandles en sag mod Brøndby, og at straffen ganske givet ville falde inden søndagens guldduel.
Det var en sag, der blev indledt som konsekvens af de fjernudløste røgbomber, der blev anvendt under det seneste derby mod FC København for et par uger tilbage.
Sidst der var derby-ballade i en kamp mellem Brøndby og FC København på Brøndby Stadion resulterede det nemlig efterfølgende i en midlertidig lukning af Sydsiden.
Derfor var frygten hos mange Brøndby fans, at noget lignende kunne ske denne gang.
Men det bliver altså ikke tilfældet denne gang.
Der kommer nemlig ingen tilskuerstraf til guldkampen mod AGF, så Brøndby Stadion skal nok blive fyldt til bristepunktet.
Klubben slipper dog ikke så let, for de må i stedet til lommerne og betale 175.000 kroner i bøde for deres brug af pyroteknik og røgbomber.
Også FCK straffes for deres fans’ opførsel i forbindelse med derbyet, hvor de smadrede to toiletter inde på stadion, ligesom de ødelagde sikkerhedsnettet bag det ene mål.
For det får klubben en bøde på 250.000 kroner.