Ny pokaltitel til Brøndbys talenter

Nyheder
tirsdag, 11 juni 2024 kl. 20:39
u17 broendby if
For andet år i træk har Brøndbys U17-hold vundet pokalturneringen. Det skete efter en sejr på straffe over Lyngby, hvor målmand Mamadou Jalloh blev den helt store helt.
Historien har det som bekendt med at gentage sig, og det må man i højeste grad sige, at det har været tilfældet for Brøndbys unge talenter på U17-holdet.
Sidste år gik Masterclass talenterne hele vejen i pokalturneringen, da Lyngby blev besejret efter straffe, og skæbnen ville, at det blev præcis samme udfald, da de to U17 hold onsdag aften mødtes på Tingbjerg Idrætspark i Brønshøj.
Jacob Ambæk bragte Brøndby foran allerede efter otte minutters spil, og da samme Jacob Ambæk lidt efter en times spil bragte de blå-gule på 2-0, lignede det en sikker sejr.
Ikke mindst fordi Brøndby i perioden efter havde flere gode muligheder for at lukke kampen og score målet til 3-0, men de brændte de mange store tilbud, de spillede sig frem til, og når man ikke formår at score i sine gode perioder, så går det ofte sådan, at modstanderne straffer en.
Og det var lige præcis, hvad der skete i Tingbjerg. For Lyngby lagde sig ikke sådan ned, og de fik kort tid efter reduceret, inden de fik udlignede tre minutter før tid.
Dermed endte den ordinære spilletid med 2-2, og så måtte det to hold for andet år i træk ud i en afgørelse fra 11-meter pletten.
Her var der dog aldrig nogen tvivl om, hvem der var bedst til at håndtere presset, for Brøndbys dygtige målmand Mamadou Jalloh sikrede næsten egenhændigt sejren til holdet fra Vestegnen.
Han reddede nemlig de første tre af Lyngbys forsøg fra pletten, og da to måls skytten fra den ordinære spilletid, Jacob Ambæk scorede på sit forsøg, og Sander Larsen og Danial Riaz også begge var koldblodige fra pletten, var den konkurrence hurtigt afgjort, og Brøndby kunne altså fejre pokaltitlen for andet år i træk.