Sådan kommer Brøndby i Europa

Nyheder
mandag, 27 maj 2024 kl. 11:11
broendby spillere
Det tabte mesterskab har besværliggjort muligheden for et europæisk gruppespil, da Brøndby nu skal igennem tre kvalifikations runder, hvis også de vil spille europæisk fodbold i efteråret.
Det kommer ganske givet til at tage nogle dage, før skuffelsen lægger sig hos spillere, ledere og fans i Brøndby efter søndagens monumentale skuffelse, hvor man hjemme tabte med 3-2 til AGF i guldkampen.
Det var en unik chance for et dansk mesterskab, der blev forpasset søndag aften, hvor guldmedaljer blev vekslet til sølv i en dramatisk sidste runde, der på brutal vis opsummerede, hvad denne Superliga-sæson har budt på af spænding, op- og nedture og i sidste ende skuffelse.
Med andenpladsen blev Brøndbys vej til et europæisk gruppespil også kompliceret væsentligt, da de i stedet for som mester at skulle spille kvalifikation til Champions League, nu må tage til takke med kvalkampe til Conference League i efteråret.
Havde Brøndby vundet det danske mesterskab, skulle de blot vinde et enkelt af tre europæiske dobbeltopgør for at være sikret et europæisk gruppespil, men med tredjepladsen er vejen til Europa nu blevet væsentlig længere.
Brøndby træder som nummer to fra Superligaen ind i 2. kvalifikationsrunde til Conference League, hvor den første kamp spilles allerede den 25. juli, mens der er retur ugen efter.
Går de videre fra de kampe, venter der en 3. kvalifikationsrunde, inden der den 22. og 29. august skal spilles playoff kampe om en plads i gruppespillet.
Vil Brøndby, og andre danske hold for dens sags skyld, have lettere vej til Europa i sæsonen 2025/26, så skal man onsdag aften sidde og håbe på, at Olympiakos ikke slår Fiorentina i ordinær tid i finalen i Conference League.
Det vil nemlig betyde, at Grækenland overhaler Danmark, der så vil glide ud af top 15 på UEFA’s koefficientliste, og dermed vil Danmark glippe muligheden for at få to hold med i Champions League fra 2025/26 af.