Skader og karantæner kan tvinge Brøndby til systemskifte

Nyheder
tirsdag, 14 maj 2024 kl. 9:26
jesper soerensen bif
3-4-2-1. Det har været talkombinationen for Brøndby i langt de fleste kampe under Jesper Sørensen, og var det således også i derbyet mod FCK søndag.
Det har været en succesfuld formation, der har skabt grobunden for særligt efterårets succes, men i slutspillet har den være knap så givtig, da Brøndby endnu har til gode at spille til nul, ligesom de har lukket 13 mål ind i syv kampe.
Det sammenholdt med de mange skader, der efterhånden begynder at være i truppen, kan tvinge Jesper Sørensen til at tænke i andre baner, når de onsdag møder FC Nordsjælland på hjemmebane.
Til den kamp står det fast, at Kevin Tshiembe er ude, da han sidder i karantæne efter udvisningen søndag, ligesom Frederik Alves også fortsat sidder ude med en skade.
I søndagens kamp måtte også Sean Klaiber og Jordi Vanlerberghe udgå med skader.
Det er derfor yderst tvivlsomt, at de når at blive klar til onsdag, og det kan altså tvinge Jesper Sørensen til at tænke i andre baner og gå væk fra sin tre-back kæde. Selvom Brøndby-træneren dog først og fremmest mener, at de mange indkasserede mål handler om nogle lidt mere overordnede problemer på holdet.
- Om vi skal lave systemet om med fraværet af mange stoppere? Det ser vi på. Vi skal have kigget på nogle strukturelle ting på holdet, forklarer han i et interview med 3point.dk, hvor han også kommer med opløftende meldinger på vegne af Henrik Heggheim, som han klarmelder til den vigtige kamp.
Henrik Heggheim har ikke været i aktion for Brøndby siden den 18. februar mod FC Midtjylland.
Det var som bekendt i den kamp, at han blev udvist allerede efter 17 minutter, men hvor det alligevel lykkedes for et heroisk kæmpende Brøndby-mandskab at vinde opgøret med 2-1. Siden fulgte en karantæneperiode og en skade, men nu er nordmanden altså klar igen.