Zorniger: Der skal ske et generationsskifte

Nyheder
torsdag, 27 juni 2024 kl. 12:47
alexander zorniger
Den tidligere Brøndby-træner har fortsat en stor kærlighed til Danmark, men han mener, at det danske landshold mangler fart forud for 1/8-finalen mod Tyskland, og at generationsskifte bør være på trapperne.
Alexander Zorniger var og er fortsat en populær herre på Vestegnen, efter han gav Brøndbys fans nogle mindeværdige oplevelser. Heriblandt en sejr i pokalen i 2018.
I den periode havde han spillere som Mads Hermansen, Frederik Rønnow, og Christian Nørgaard under sine vinger, og sidstnævnte nåede han at opbygge et særligt forhold til.
Derfor følger han også meget med i Nørgaards karriere og håber på, at han kommer til at spille en rolle mod Tyskland, da Morten Hjulmand som bekendt er i karantæne til det opgør.
- Christian Nørgaard er skoleeksemplet på, hvordan en spiller kan udvikle sig. Det var måske ikke den helt rigtige beslutning at tage til Fiorentina, men hans udvikling i Brentford under Thomas Frank har været outstanding. Det har været en fortsættelse af, hvad vi startede i Brøndby.
- Da jeg kom til Brøndby, var Nørgaard tæt på at forlade klubben sammen med Andrew Hjulsager, men de blev og udviklede sig fantastisk - ikke mindst Christian Nørgaard. Han har haft en flot karriere, lyder det fra Alexander Zorniger i et interview med Tipsbladet.
Grundet det tætte forhold til Danmark og nogle af de danske landsholdsspillere er han også en smule splittet, når snakken falder på, hvem han holder med lørdag i 1/8-finalen.
Til gengæld er han ikke i tvivl om, hvem der er favorit i kampen, da tyskeren mener, at det danske landshold har nogle store udfordringer i enkelte aspekter af spillet
- Jeg har kæmpe respekt for Kasper Hjulmand, men jeg synes, det danske landshold er for langsomt på flere områder. Der skal snart ske ændringer på det danske landshold - et generationsskifte, siger Alexander Zorniger.
Danmark og Tyskland mødes lørdag aften i Dortmund, og den kamp fløjtes op klokken 21:00.