Brandvarm Yousef Salech kan sende millioner til Brøndby

Nyheder
søndag, 02 juni 2024 kl. 20:54
yousef salech
Yousef Salech har haft en imponerende start i svensk fodbold, hvilket også kan få betydning for Brøndby IF i fremtiden.
Efter at være blevet solgt fra Brøndby til IK Sirius i februar for omkring fire millioner kroner, har Salech hurtigt bevist sit værd på banen.
IK Sirius fik en ny spiller i Salech til en relativt lav pris, især sammenlignet med den store transfer af Wessam Abou Ali til El Ahly i Egypten, der kostede omkring 20 millioner kroner.
Salech blev hurtigt presset til at udfylde de store sko efter Abou Ali, og han har leveret imponerende resultater med otte mål i sine første 12 kampe i Allsvenskan.
Senest scorede han to mål i en kamp mod IFK Norrköping, hvilket understreger hans værdi for holdet.
Brøndby IF kan også have en økonomisk interesse i Salechs succes. Ifølge Tipsbladets internationale fodboldkorrespondent Farzam Abolhosseini har Carsten V. Jensen, Brøndbys sportsdirektør, sikret en betydelig videresalgsklausul i Salechs kontrakt med IK Sirius.
Selvom de præcise procenter af en fremtidig salgssum, der vil tilfalde Brøndby, ikke er offentliggjort, er det sandsynligt, at det ligger over de normale 10-15 procent.
Salech blev oprindeligt hentet til Brøndby fra HIK i 2021 for et mindre beløb. Hans afsked med den danske klub var følelsesladet. I et interview med det svenske medie Fotbollskanalen udtalte han, at det var en svær beslutning, men nødvendig for hans karriere.
"Ja, det var hårdt. Men jeg skal tænke på mig selv og min karriere, og hvad der er bedst for mig. På et tidspunkt skal jeg vælge, hvad der er bedst for mig, og det tror jeg, at jeg har," sagde Salech.
Med en kontrakt, der løber frem til slutningen af 2028, har Salech masser af tid til at udvikle sig yderligere og øge sin markedsværdi. Hans præstationer i IK Sirius følges nøje, ikke kun af hans nuværende klub, men også af Brøndby, som håber på at kunne høste økonomiske fordele ved et eventuelt fremtidigt salg.
Yousef Salechs tid i svensk fodbold ser ud til at være begyndelsen på en lovende karriere, og hans succes kan få langsigtede positive effekter for både ham selv og hans tidligere klub, Brøndby IF.