Brøndby skal op imod de tjekkiske mestre

Nyheder
tirsdag, 04 juni 2024 kl. 14:15
daniel wass bif
De tjekkiske mestre fra Sparta Prag bliver en af modstanderne på træningslejren i Østrig.
Søndag den 7. juli tager Brøndby på træningslejr i Østrig for at forberede de sidste ting, inden Superliga-sæsonen begynder allerede to uger senere.
Her skal Brøndby træne intensivt og spille en række testkampe, og nu er der så sat navn på den første modstander på træningslejren.
Og det er lidt af en kapacitet, der venter, da Brøndby skal op imod Sparta Prag. Klubben blev for andet år i træk tjekkiske mestre, og det var en klub, der også formåede at gøre ganske fint opmærksomme på sig selv i Europa i den netop overståede sæson.
Godt nok tabte de på straffe mod FC København i kvalifikationen til Champions League, men de kom i gruppespillet i Europa League og gik også videre fra en vanskelig pulje, inden de så måtte give fortabt mod Liverpool i ⅛-finalerne med samlet 11-2 efter to opgør, hvor de blev kørt over.
Det er en klub, der har et stort dansk islæt, da Brian Priske er cheftræner, og som assistenter har han både Lars Friis og Lukas Babalola i sin stab.
På spillersiden er de repræsenteret ved midterstopper Asger Sørensen og målmand Peter Vindahl Jensen, og det er et hold, der har meget fokus på at spille bolden ud bagfra.
Brøndby har tidligere haft ‘fornøjelsen’ af at møde tjekkerne, da de to hold også var i gruppe sammen i Europa League i 2021/22-sæsonen. Ved den lejlighed endte det med et uafgjort resultat på Brøndby Stadion, 0-0, mens de blå-gule i Prag led et 2-0-nederlag.
Ingen af holdene endte i øvrigt med at gå videre, da det var franske Lyon og skotske Rangers, der tog de to øverste pladser i gruppen dengang, mens Sparta Prag sluttede treer, og Brøndby måtte tage til takke med en fjerdeplads.
Der er endnu ikke sat dato for kampen, der altså finder sted på den syv dage lange træningslejr i det østrigske.