Daniel Wass har aldrig oplevet det før

Nyheder
torsdag, 23 maj 2024 kl. 22:35
daniel wass
Daniel Wass står foran en unik udfordring i sin karriere.
For første gang har han mulighed for at vinde et mesterskab på sidste spilledag, når Brøndby møder AGF søndag.
En sejr vil sikre Brøndby deres 12. mesterskab, mens uafgjort også kan være nok, så længe FC Midtjylland ikke klarer sig bedre i deres kamp.
Selvom Wass har haft en imponerende karriere med flere store øjeblikke, er denne situation ny for ham.
Han har tidligere vundet den spanske pokaltitel med Valencia, da de besejrede Barcelona 2-1 for fem år siden. Han har også oplevet nederlag i finaler, som da Bordeaux slog Evian i den franske pokalfinale for 11 år siden.
Men at stå i en mesterskabsfinale er en helt ny oplevelse for den danske midtbanekriger.
"Jeg har aldrig før prøvet at stå i en situation, hvor jeg kan vinde mesterskabet til sidst," udtaler Daniel Wass til Bold og fortsætter med at reflektere over en lignende, men alligevel forskellig situation fra sin tid i Valencia.
"Jeg stod i en situation med Valencia, hvor vi skulle vinde på sidste spilledag for at kvalificere os til Champions League. Vi vandt og kom i Champions League."
Wass beskriver ugen op til den afgørende kamp som normal, på trods af den enorme betydning.
Han forklarer, at dagligdagen fortsætter som sædvanlig, hvor han blandt andet kører sine børn i skole hver morgen. Denne tilgang hjælper sandsynligvis med at holde nerverne i ro for både ham og hans holdkammerater.
I denne sæson har Wass været en markant profil for Brøndby og spillet så stærkt, at han blev anerkendt som en af de fem bedste spillere i ligaen, med Nicolai Vallys som vinder af kåringen.
På trods af hans fremragende præstationer på klubniveau, synes en plads på det danske landshold under Kasper Hjulmand ikke at være i kortene. Wass har ikke været en del af landsholdet siden VM-slutrunden i 2022, hvor han ikke fik spilletid i de tre kampe.
Søndag bliver altså en afgørende dag for Daniel Wass og Brøndby. Hvis de vinder, vil Wass kunne føje endnu en milepæl til sin karriere – et dansk mesterskab.
Det er en kamp, der markerer kulminationen på en lang sæson, hvor holdet selv har bragt sig i denne spændende position.
Wass og hans holdkammerater har al grund til at være stolte, men de er også klar over, at arbejdet ikke er færdigt endnu.
Kampen mod AGF bliver en udfordring, men også en mulighed for at skrive historie.