For anden gang i sæsonen - Brøndby har Danmarks bedste bane

Nyheder
søndag, 16 juni 2024 kl. 8:46
broendby bane
Bane 2 er netop blevet kåret af Spillerforeningen som Danmarks bedste bane i Gjensidige Kvindeligaen.
Lige nu fylder en vis træningsbane i den tyske by Freudenstadt en hel del hos de danske landsholdsspillere og den danske presse, da den bestemt ikke lever op til forventningerne.
Og det er da helt sikkert også noget ganske andet, end den bane som landsholdet kunne træne på i Brøndby, da truppen var samlet forud for EM-slutrunden.
For i Brøndby står banerne generelt snorlige. Tidligere på foråret blev Brøndby Stadion for fjerde år i træk kåret som Superligaens bedste bane, og nu er der så kommet mere hæder de blå-gules vej.
For også på kvindesiden har man kåret Danmarks bedste bane, og også her er det Brøndby, der løber med prisen.
Bane 2, der er hjemmebane til alle Brøndbys kvinders kampe, er nemlig blevet kåret som Danmarks bedste bane af Spillerforeningen, hvor det er anførerne fra de respektive hold i Gjensidige Kvindeligaen, der har stemt.
Ud af en vurdering fra 1 til 5, hvor 5 er det bedste, scorer kunstgræsset ved sæsonafslutningen et gennemsnit på 4,55. Den næstbedste bane er at finde hos FC Nordsjælland med en score på 4,09.
- Man kan sige meget om kunstgræsbaner, men én ting er sikkert: Man ved, hvad man får, når man løber ind på den. Modsat nogle af græsbanerne i Kvindeligaen er kunstgræsbanerne plane. Der står hverken mælkebøtter eller muldvarpeskud i vejen, lyder det fra Spillerforeningens Thomas Lindrup.
Det er anden gang i træk, at Brøndbys bane 2 bliver kåret som Gjensidige Kvindeligaens bedste, og derfor er det også meget passende, at det er den der lægger græs til sæsonens sidste kamp i ligaen - guldbraget mellem Brøndby IF og FC Nordsjælland.
De to hold mødes på søndag i en direkte guldduel. FC Nordsjælland fører aktuelt ligaen med to point, så en sejr til holdet fra Vestegnen vil altså betyde, at Brøndby ikke bare kan prale med at have Danmarks bedste bane, men også Danmarks bedste fodboldhold på kvindesiden.