broendby fans
Efter en hændelsesrig sæsonafslutning har Brøndby IF modtaget en betydelig sanktion fra Fodboldens Disciplinærinstans.
Klubben er blevet pålagt en bøde på 250.000 kroner samt en betinget fratagelse af fans på grund af begivenhederne under sæsonens sidste hjemmekamp mod AGF.
Sanktionen blev offentliggjort i en kendelse fra Disciplinærinstansen tirsdag formiddag.
Ifølge kendelsen blev der under kampen i Brøndbys fanafsnit antændt 104 romerlys, fire blitz og tre røgbomber. Desuden blev kampen afbrudt efter 86 minutter, da en baneløber invaderede banen.
Disciplinærinstansen har i sin afgørelse lagt vægt på, at der var tale om massiv og organiseret afbrænding af pyroteknik.
Derudover var der uroligheder og vold rettet mod AGF-tilskuere både på stadion og i dets umiddelbare nærhed, hvor tilhængere med tilknytning til Brøndby var involveret.
- Fodboldens Disciplinærinstans har ved sanktionsfastsættelsen blandt andet lagt vægt på, at der er tale om massiv og organiseret afbrænding af pyroteknik og at tilskuere med tilknytning til Brøndby IF stod bag uroligheder og vold rettet mod AGF-tilskuere på og i umiddelbar nærhed af stadion. Endelig har Fodboldens Disciplinærinstans lagt vægt på, at der er tale om Brøndby IF’s 17. indberetning, lyder det i kendelsen.
Den betingede fratagelse af fans vil bortfalde, hvis der inden for de næste 12 måneder ikke forekommer vold eller hærværk til nogen af Brøndbys kampe, der kan tilregnes klubben.
Hvis klubben kan sikre en problemfri periode uden sådanne hændelser, undgår de dermed den strengere straf.
Kampen, som blev spillet på Brøndby Stadion, endte med en sejr til AGF, der vandt 3-2. Trods nederlaget var det ikke kampens resultat, der trak de største overskrifter, men derimod de uroligheder, som opstod blandt fansene.
Brøndby har nu to uger til at appellere kendelsen, hvis de ønsker at forsøge at få straffen reduceret eller annulleret.