Jordi Vanlerberghe om skifte: 'Det er en god form for stress'

Nyheder
fredag, 03 maj 2024 kl. 11:43
jordi vanlerberghe kontrakt bif
I januar forlod Jordi Vanlerberghe KV Mechelen til fordel for Brøndby IF. Nu har han afsløret, at han er glad for sit skifte til Danmark.
Der er ikke nogen tvivl om, at den 27-årige Jordi Vanlerberghe har fundet sig til rette hos Brøndby IF. I et interview med det hollandske medie HLN, har Vanlerberghe udtalt sig om sit skifte til Danmark og titelkampen.
Den tidligere Club Brugge- og KV Mechelen-forsvarer fortæller, at han nyder livet i Danmark.
"Vi bor ti minutter uden for centrum ved en form for sø med en lille havn. Der er virkelig en god stemning. I Bonheiden boede vi i det grønne. Så det var bestemt et stort skridt," siger Vanlerberghe til HLN.
Sprogbarrieren gjorde ikke skridtet mindre for den tidligere belgiske ungdomslandsholdsspiller. Derimod har det krævet noget tid at vænne sig til.
"Når du læser dansk, kan du godt udlede nogle ting. Men udtalen er svær," siger Vanlerberghe.
"I klubben forsøger jeg at sætte mig mellem danskerne. Og så kan jeg følge konteksten, men at forstå det helt... Nej, det lykkes ikke. I løbet af sæsonen vil min kone og jeg dog tage nogle lektioner i dansk."
Brøndby har formået at skabe en lille føring på fire point ned til forfølgerne fra FC Midtjylland og FC København. Desuden har de et hul på seks point ned til FC Nordsjælland, der indtager 4.-pladsen.
"Det er en rar form for stress. Jeg havde brug for at skulle være på toppen hver uge," siger den belgiske profil.
"Misforstå mig ikke. I Belgien ville jeg også være god hver uge, men at spille om titler er noget andet. Jeg ville udfordre mig selv og komme ud af min komfortzone. Nu er der mere pres. Og jeg er typen, der præsterer bedre under pres."