Martin Retov: Brøndby er et livsværk

Nyheder
fredag, 31 maj 2024 kl. 14:07
martin retov bif
Martin Retov takker af efter 14 år i klubben i et vemodigt interview, hvor han takker for alle oplevelserne, som Brøndby IF har givet ham gennem årene.
Søndag vinkede Brøndby farvel til guldet, men der blev også taget afsked med Martin Retov, der stopper i rollen som assistent.
En rolle han har haft siden 2017, men hans blå-gule historie strækker sig meget længere bagud.
I 2002 kom han fra Køge, og han nåede på seks år at spille 220 kampe for klubben og være med til at sikre et enkelt dansk mesterskab samt tre pokaltriumf.
I 2016 tiltrådte han som assistent træner for U17-holdet i Brøndby Masterclass, inden han altså året efter kom op som assistent for førsteholdet, hvor han var en del af den trænerstab, der var med til at sikre mesterskabet i 2020/21-sæsonen.
Men nu er det altså slut for Martin Retov, der i et større interview på Brøndbys egen hjemmeside forsøger at sætte ord på, hvad klubben betyder for ham, og ikke mindst hvad han kommer til at savne ved Brøndby.
- Det er næsten svært at sætte ord på. Det bliver en livsstil, og det bliver et livsværk på en eller anden måde. Det bliver udover ens familie det vigtigste i ens liv. Det føler jeg mig faktisk rigtig privilegeret over at have fået lov til både som spiller og træner at have været herude i så mange år. Det har sat sig dybt i mig. Det må jeg sige.
- Jeg bruger igen ordet fællesskab, for det er, hvad det er. Det kan man ikke tage væk fra denne her klub. Der er virkelig mange ting, jeg kommer til at savne. Jeg kommer til at savne energien, glæden, alle menneskene, alle de her sociale lag, der i virkeligheden er i en klub som denne her. Alle taler godt sammen fra top til bund. Vi anerkender hinanden, og det kommer jeg til at savne ved ikke at have en hverdag herude.