Morten Dahlin giver Yuito Suzuki-trøje til japansk minister

Nyheder
fredag, 03 maj 2024 kl. 11:13
morten dahlin yuito suzuki troeje japansk minister
Minister og Venstre-politiker Morten Dahlin havde en helt særlig gave med, da han mødtes med den japanske indenrigsminister.
Yuito Suzuki har formået at gøre sig meget bemærket i 3F Superligaen i denne sæson. Den 22-årige japaner har især været et brandvarmt navn i foråret, hvor han for alvor har gjort sit indtog i Brøndby.
De seneste uger har han været den altoverskyggende profil for holdet fra Vestegnen. Og det er der naturligvis mange, der har lagt mærke til.
En af dem, der har været opmærksom på Suzukis store succes, er Venstre-politiker Morten Dahlin. Han er både minister for byer og landdistrikter, kirkeminister og minister for nordisk samarbejde, hvorfor han sommetider har møder med udenlandske ministre.
Det havde han onsdag i denne uge, hvor han mødtes med den japanske indenrigs- og kommunikationsminister Takeaki Matsumoto på Christiansborg. Her talte de blandt andet om, hvordan det er muligt at sikre en positiv fremtid for landdistrikterne i de to lande, hvor mange unge søger mod større byer.
Morten Dahlin havde forberedt sig godt til mødet, og havde derfor medbragt en gave til den japanske minister. Da han selv er stor Brøndby IF-fan, fandt han det meget passende at forære ham en Yuito Suzuki-trøje.
"Efter japansk skik skal man give en gave, når man får sådan et besøg. Jeg tænkte at det gerne måtte være noget personligt og derfor faldt det mig ind at give ministeren en Suzuki-trøje," sagde Morten Dahlin ifølge 3point.dk.
"Jeg har sæsonkort til Brøndby Stadion, så jeg har på tætteste hånd vidnet, hvor stort et aftryk Suzuki har sat på vores spil. Det fortalte jeg til min japanske kollega, og jeg missede selvfølgelig ikke muligheden for at fortælle, at Brøndby ligger nummer 1."
Han afslørede også, at den japanske minister tog imod gaven. Desuden fik han en invitation til Brøndby Stadion, som han kan indløse, når han næste gang lægger vejen forbi Danmark.