Næstved scorer næsten en million på Brøndby-exit

Nyheder
tirsdag, 07 maj 2024 kl. 11:31
nilas yacobi brondby bif
Det er ikke hver dag, at der tikker næsten en million kroner ind på kontoen hos Næstved IF, men det skete for nylig.
David Schjelde, der er formand i Næstved IF Fodbold, kan se tilbage på en særlig dag i januar med et smil på læben. Her modtog han en særlig mail fra FIFA, der måske nærmest har fået ham til at springe op af glæde.
I denne mail blev Næstved IF orienteret om, at de havde en stor pose penge til gode. De var nemlig berettiget til at modtage hele 927.000 kroner i træningskompensation for Nilas Yacobi, der har en fortid i klubben.
Sidste år forlod han Næstved IF til fordel for Brøndby IF. Her blev han dog ikke længe, da han kun få måneder senere blev solgt til tyske Wolfsburg. Det fik kronerne til at klirre i kassen på Vestegnen, men pengene fandt også sin vej til Næstved.
For en klub som Næstved IF er der tale om et enormt beløb. Derfor er formanden for fodboldafdelingen, David Schjelde, også meget stolt af det. Det afslører han i et stort interview med Tipsbladet.
"Vores spillere, trænere og alle rundt om kan godt være stolte af det her. Det viser også vejen frem, for dem der er her. Det er selvfølgelig et enormt motivationsboost for dem heromkring," siger Schjelde til Tipsbladet.
Man kan roligt sige, at Yacobi har fået sin fodboldopvækst i Næstved. Han var en del af klubben fra han var 3 år, til han var 16 år. Derfor var salget også noget helt særligt, men alligevel var Schjelde ikke klar over, at kompensationsbeløbet ville være så stort.
"Der stod i den mail (fra FIFA i januar, red.), at der var sket en handel, og det var jeg faktisk ikke klar over. Jeg var ikke opmærksom på, at han var skiftet til Wolfsburg, og jeg tror heller ikke, at nogen var opmærksomme på det her kompensationsbeløb," lyder det.
Yacobis skiftes til Wolfsburg medførte, at Schjelde fik travlt med at oprette Næstved IF i FIFA's Clearing House. Det er nemlig den afdeling, der står for at udbetale kompensationsbeløb til klubberne.