Niels Frederiksen må tage én mand med til Lech Poznan

Nyheder
fredag, 10 maj 2024 kl. 12:56
niels frederiksen polsk fodbold
Niels Frederiksen har skrevet under på en aftale med polske Lech Poznan, og i henhold til denne aftale kan han selv vælge ét medlem til sin stab.
Lech Poznan skal have ny træner til sommer, og alt tyder på, at det bliver tidligere Brøndby-træner Niels Frederiksen.
Han er endnu ikke blevet officielt præsenteret, men ifølge flere polske medier, så sker det med al sandsynlighed i næste uge.
I de seneste dage har flere polske medier skrevet, at en aftale er underskrevet.
Derfor føler man sig også overbevist om, at Frederiksen, der var med til at vinde mesterskabet med Brøndby i 2022, snart sætter kursen med Polen.
Det er første gang, han tager imod et trænerjob, siden han forlod Brøndby i november 2022.
Ifølge mediet Meczyki har det været et stort ønske for Frederiksen at stå i spidsen for en klub uden for Skandinavien.
Selvom han forventes at blive præsenteret som ny træner inden længe, får han ikke noget med det polske hold at gøre i denne sæson. Derimod overtager han først styringen i næste sæson.
Alligevel er han allerede i fuld gang med at forberede sig. Dette indebærer blandt andet, at han i samarbejde med Lech Poznan er ved at sammensætte sin stab.
I denne forbindelse får han ifølge Meczyki lov til selv at vælge én mand til sin stab. De øvrige medlemmer af staben skal findes i samarbejde med den sportslige ledelse, hvorfor han også har noget at skulle have sagt i denne forbindelse.
I løbet af karrieren har Frederiksen haft flere prominente navne som assistenter. Det omfatter blandt andet Martin Retov, Jesper Sørensen, Lars Lungi Sørensen og Henrik Clausen. Der er dog intet, der tyder på, at én af dem bliver taget med til Polen.
Frederiksen og Lech Poznan har været i dialog om en potentiel aftale siden januar, hvilket medførte, at han i midten af marts rejste til Polen for at overvære en kamp. Efterfølgende blev forhandlingerne mere konkrete, og det har nu udmøntet sig i en aftale.