Niels Frederiksen rykker til Polens rigeste klub

Nyheder
lørdag, 11 maj 2024 kl. 13:33
niels frederiksen
Niels Frederiksen er på vej til Polen, hvor han er blevet hyret til at stå i spidsen for landets rigeste klub.
Det er endnu ikke officielt, men alt tyder på, at Niels Frederiksen er på vej til Polen. Derimod vil han med stor sandsynlighed snart blive præsenteret i sit første trænerjob, siden han forlod Brøndby IF i november 2022.
Den tidligere Brøndby-træner har ifølge flere polske medier indgået en aftale med Lech Poznan, der i skrivende stund befinder sig på en 3.-plads i den bedste række i Polen. De er fortsat med i kampen om guldet, men tingene skal gå deres vej de næste tre runder, hvis det skal blive en realitet.
Przemyslaw Langier, der er journalist hos det polske medie Goal.pl, afslører nu mere Frederiksens nye klub. Han fortæller, at det er en af de største klubber i Polen, hvor de også overskygger de andre klubber i landet rent økonomisk.
"Lech er én af de største klubber i Polen. Klubben har alt, hvad der skal til for at have succes - ikke mindst økonomisk. Klubben er lige nu den rigeste i Polen. Derudover har Lech Poznan en stor fanbase og formentlig det bedste akademi i landet", siger Langier til Goal.
Han afslører også, at Poznan er en stor by, hvor flere større virksomheder holder til. Da der ikke er andre konkurrenter i nærheden, er der mange sponsorkroner, der havner i klubkassen hos Lech Poznan. Det har betydet, at de altid er blandt favoritterne til at vinde mesterskabet.
Når Frederiksen bliver en del af den polske klub, skal han indstille sig på at arbejde for en ledelse, der er i modvind hos klubbens fans.
"Lechs største udfordring er den tvivlsomme kvalitet af klubbens ledelse. Fansene beskylder ejerne for at være nærige, for at handle for dårligt og for at investere for lidt i førsteholdet. Det siges, at de vigtigste folk på topposterne i Lech Poznan har fået deres job på baggrund af venskabelige relationer. Ejerne kommer på intet tidspunkt til at fyre sportsdirektøren, selv om han gør sit job dårligt," siger Langier.
Det forventes, at Frederiksen bliver præsenteret officielt som ny træner i Lech Poznan i næste uge.