OL eller Superliga? Brøndby er i dialog med Japan om Suzuki

Nyheder
onsdag, 29 maj 2024 kl. 12:32
yuito suzuki bif
Yuito Suzuki er i spil til en plads i den japanske OL-trup, men det kræver, at Brøndby er villige til at lade ham rejse midt i sæsonen.
Japan er for 12. gang kvalificeret til OL i fodbold, og japanerne har som altid store forventninger til turneringen.
Men forventningerne er blevet lidt mindre, efter det er kommet frem, at en af deres helt store stjerner, Real Sociedad-spilleren Takefuso Kubo, der har en fortid i både FC Barcelona og Real Madrid, ikke får lov at rejse til slutrunden af sin klub.
Og det er klubben i sin gode ret til at nægte, da der ved OL ikke er et officielt krav om, at klubberne skal frigøre sine spillere, som det eksempelvis er tilfældet til EM- og VM-slutrunder samt kvalifikationskampe med landsholdet.
Også i Brøndby fylder den kommende OL-turnering en del, da Yuito Suzuki er i spil til en plads i Japans trup, efter han netop er blevet udtaget til det japanske landshold.
OL-turneringen begynder den 24. juli, en uge efter Superligaens første runde afvikles, og går Japan hele vejen til finalen, slutter deres turnering først den 10. august.
Foruden kampe i Superligaen vil Suzuki også misse de første kvalkampe til gruppespillet i Conference League, så det giver sig selv, at Brøndby ikke nødvendigvis har den store interesse i at lade Suzuki rejse til OL.
Men de er dog i dialog med det japanske fodboldforbund, fortæller kommunikationschef Christian Schultz til Tipsbladet.
- Denne sommer falder OL sammen med, at Superligaen starter igen samt vigtige europæiske kvalifikationskampe, men den dialog har vi direkte med det japanske fodboldforbund og ikke gennem medierne.
Det kan dog også vise sig, at diskussionen er helt ligegyldig, skulle Suzuki risikere at blive solgt inden da, for der har været stor interesse for japaneren, som du kan læse mere om her.