Bekræftet: Patrick Pentz bliver førstevalg ved EM

Nyheder
lørdag, 15 juni 2024 kl. 10:45
patrick pentz
Brøndbys målmand kommer til at stå alle kampene for Østrig ved den kommende EM-slutrunde. Det har landstræner Ralf Rangnick bekræftet på et pressemøde forud for østrigernes første kamp mod Frankrig.
Det har været nogle gode uger for Patrick Pentz. Godt nok kunne han ikke krone en fantastisk sæson med Brøndby IF med et dansk mesterskab, men på et personligt plan har der alligevel været en del at fejre.
Mandag blev det officielt, at han også i den kommende sæson tørner ud for Brøndby, da klubben fra Vestegnen er lykkedes med at købe ham fri af Bayer Leverkusen, og fredag kunne den østrigske landstræner, Ralf Rangnick, så også endelig bekræfte det, som de fleste nok havde forventet. At Patrick Pentz skal være førstemålmand for Østrig ved EM.
- Han er i rytme, har kamptræning og har spillet en god sæson. Efter Alexander Schlagers skade er han det logiske førstevalg.
- Det der taler for ham er, at han er en klog fyr, som lavede et godt skifte til Brøndby. Uden det skifte og det at han spiller regelmæssigt, havde han formentlig ikke stået i målet mandag, lyder det fra Ralf Rangnick på pressemødet forud for kampen mod Frankrig.
Den østrigske landstræner havde i det hele taget mange roser at sende Brøndby målmandens vej, og han valgte også at fokusere på Patrick Pentz' evner i spillet med bolden. Noget der traditionelt set er vigtigt for Rangnick-hold, da den tyske fodboldprofessor gerne vil have, at hans hold spiller bolden ud nede bagfra.
Fodboldmæssigt er han på en markspillers niveau. Men han hører trods alt ikke til blandt vores 25 bedste markspillere, for så havde vi udtaget ham til at spille i marken, lød det fra Rangnick med et smil på læben.
Udover Frankrig skal Patrick Pentz og Østrig også op mod Holland og Polen i gruppespillet.