Brøndby kan miste søsterklub

Nyheder
onsdag, 05 juni 2024 kl. 10:56
fc augsburg
Brøndby kan ende med at blive en søsterklub fattigere, hvis medejer lykkedes med sine planer.
Da David Blitzer i 2022 sammen med 13 andre forretningsmænd købte sig ind i Brøndby IF via selskabet Global Football Holdings, blev Brøndby med ét en del af en større fodboldportefølje, eller fodboldfamilie om man vil.
For David Blitzer er enten ejer eller storaktionær i en lang række klubber rundt om i hele verden.
Crystal Palace, G.D. Estoril Praia, AD Alcorcón, S.K. Beveren, ADO Den Haag, Real Salt Lake Utah Royal og FC Augsburg er foruden Brøndby således alle en del af David Blitzer fodboldportefølje. Men nu kan tyske Augsburg så risikere at blive skåret fra gruppen.
I hvert fald mener Bloomberg at vide, at David Blitzer er ved at sondere markedet for potentielle købere af klubben, der har danske Jess Thorup som træner.
Klubben sluttede den netop overståede Bundesliga sæson som nummer 11, efter at man ellers i lang tid lå til at kunne kvalificere sig til Europa.
Brøndby-investoren har været i Augsburg siden 2021, da han via selskabet Blitzer Bolt Football Holdings ved den lejlighed sikrede sig en andel på 45 procent af holdingselskabet Hofmann Investoren GmbH, der sidder på 99,4 procent af aktierne i Augsburg.
Ifølge Bloomberg har David Blitzer i første omgang prissat Augsburg til 150 millioner euro, hvilket svarer til lidt over en milliard danske kroner.
Da Brøndby kom ind i den store klub portefølje, var der spekulationer om, at man ville kunne komme til at se spillere blive sendt rundt på kryds og tværs mellem klubberne, som man blandt andet har set det hos de klubber, som City-Group ejer, men det har indtil videre været relativt begrænset.
Dog har danske Frederik Winther både repræsenteret Augsburg, Brøndby og portugisiske Estoril i sin stadig korte klubkarriere.