Derfor får FCK større bøde end Brøndby

Nyheder
lørdag, 25 maj 2024 kl. 9:32
fck bif parken pyro
Fodboldens Disciplinærinstans forklarer nu, hvorfor den har tildelt en større bøde til FCK end Brøndby efter urolighederne ved seneste derby.
Mandag faldt der dom i sagen om tilskuerurolighederne fra derbyet mellem Brøndby og FC København på Brøndby Stadion den 12. maj.
Det var en kamp, hvor nogle Brøndby-fans fjern udløste røgbomber i udebaneafsnittet, hvilket skabte en stor panik, mens nogle FC København-tilhængere omvendt smadrede to toiletter på stadion samt satte ild til sikkerhedsnettet bag det ene mål.
Det var frygtet, at urolighederne kunne få indflydelse på antallet af tilskuere tilladt på stadion til guldkampen mod AGF, da det tidligere har været tilfældet.
Fodboldens Disciplinærinstans valgte dog i stedet at udstede en bøde på 175.000 til Brøndby for urolighederne, mens FC København fik en bøde på 250.000 for deres aktioner i kampen.
De bøder har i diverse fanmiljøer skabt stor undren, da flere mener, at Brøndbys overtrædelser var værre, så nu forklarer Fodboldens Disciplinærinstans, hvorfor Brøndby slap med 75.000 kroner færre end rivalerne.
- De to holds tilskueres handlinger under kampafviklingen viser, at der var tungere overtrædelser af stadioncirkulæret på FCK's side end Brøndbys. Vi regner dem jo over 12 måneder. Det er Brøndbys 16. indberetning, mens det er FCK's 20. Det har også en betydning, hvor på vores bødetabel vi havner.
- Foruden at affyre mere pyro lægger vi til grund, at FCK brænder hul i sikkerhedsnettet. Og så er der det, som vi opfatter som ret omfattende hærværk af toiletter på udeholdets tribune. Når du holder de her ting op mod hinanden, så er der bare en større alvor og tyngde i FCK's overtrædelse af stadioncirkulæret, forklarer formand for Fodboldens Disciplinærinstans, Jens Hjortskov over for Bold.dk.
Når det denne gang ikke endte med en lukning af Sydsiden, så hænger det også sammen med, at kampen ikke måtte afbrydes i adskillige minutter, som det var tilfældet ved seneste lejlighed.