For fjerde gang i træk: Brøndby har Danmarks bedste bane

Nyheder
fredag, 24 maj 2024 kl. 12:42
brondby bedste gras
Søndag kan Brøndby blive Danmarks bedste fodboldhold, men allerede nu står det klart, at de for fjerde år i træk har Danmarks bedste bane.
Til et godt fodboldhold hører en god bane. Og det må man sige, at Brøndby har. For fjerde år i træk er de nemlig blevet præmieret med prisen for Danmarks bedste bane.
Det er Spillerforeningen der i samarbejde med de 12 Superliga anførere, der hvert år uddeler prisen, der altså igen, igen går til Brøndby.
Det er Chris Hauge, groundman i Brøndby, der sammen med sit team sørger for, at der ikke er et eneste græsstrå, der står forkert.
- Vi kan se runde efter runde, sæson efter sæson, at Chris og hans team har formået at sikre kontinuitet og kvalitet på banen i Brøndby. Det er stort set uden udsving, at spillerne giver hybridbanen topkarakter, når de besøger Brøndby Stadion, siger Thomas Lindrup, chef for spillerrådgivning i Spillerforeningen, og uddyber:
- Det er lige præcis den høje standard, som ligaen, tilskuerne, tv-seerne og spillerne fortjener i landets bedste rækker. Det er et af grundvilkårene for et kvalitetsprodukt, at banerne holder et højt niveau året rundt. Og at det kan lykkes, er banen på Brøndby Stadion beviset på.
Selvom Chris Hauge og holdet bag efterhånden er vant til at modtage ros for deres arbejde med banen på Brøndby Stadion, er prisen stadig et vidnesbyrd om det enorme arbejde de udfører.
-Det er et fantastisk skulderklap at få af spillerne. Der findes forskellige banetest, men for en groundsman handler det om at få banen klar til spillerne og få deres feedback.
Søndag skal Chris og co. så sørge for, at banen igen står snorelige, så Brøndby også kan kalde sig Danmarks bedste klub. 
De seneste fem år vindere af årets bane
2023/24: Brøndby Stadion
2022/23: Brøndby Stadion
2021/22: Brøndby Stadion
2020/21: Brøndby Stadion
2019/20: MCH Arena