Brøndby kan overhale FCK på all time liste

Nyheder
tirsdag, 21 maj 2024 kl. 21:12
broendby fck
Udover stoltheden ved det at kunne kalde sig dansk mester anno 2024, er der også noget historisk på spil for Brøndby, der med et mesterskab søndag kan gå forbi rivalerne fra FC København.
Skulle Brøndby som ventet lykkes med at besejre AGF søndag aften, så vil det betyde en enorm forløsning og en kæmpe jubel på Brøndby Stadion.
Det vil være en stor triumf af Jesper Sørensen og hele hans mandskab, og det vil være selve kulminationen på en storslået sæson.
Udover et sæt guldmedaljer til at hænge om halsen, vil spillerne samtidig også kunne sørge for, at det bliver Brøndby, der får chancen for at repræsentere Danmark i Champions League i den kommende sæson.
Og skulle de gå hele vejen til gruppespillet i den største europæiske klubturnering af dem alle, vil det kaste på den anden side af 100 millioner kroner af sig.
Penge, der kan bruges til at investere yderligere i truppen. Så langt, så godt. For et mesterskab vil principielt også kunne sende Brøndby forbi ærkerivalerne fra FC København på all time-listen over klubber i Danmark med flest første- og andenpladser gennem historien.
Vinder Brøndby søndag mod AGF, så vil det være de blå-gules 12. danske mesterskab, og da de også kan fremvise 11 andenpladser, vil totalen samlet set komme op på 23.
FC København har i skrivende stund 15 mesterskaber, men blot syv andenpladser, og lige nu og her ligger de kun til at få bronzemedaljerne i denne sæson.
Det mest vindende hold historisk set er i øvrigt KB. Den tidligere københavnerklub har i alt 15 mesterskaber og 13 sæt sølvmedaljer.
Brøndbys første mesterskab blev hentet tilbage i 1985, mens det seneste kom i hus for tre år siden. Derudover er det lykkedes for Brøndby at vinde danske mesterskaber i sæsonerne 1987, 1988, 1990, 1991, 1996, 1997, 1998, 2002 og 2005.