Mads Hermansen sammenligner sig selv med Patrick Pentz

Nyheder
onsdag, 05 juni 2024 kl. 12:14
mads hermansen
Mads Hermansen ser frem mod EM med en refleksion over sin tid i Brøndby og sin nuværende afløser, Patrick Pentz.
Hermansen sammenligner sin rejse med Pentz, der repræsenterer Østrig. Deres fælles fortid i Brøndby IF, hvor de begge har vogtet målet de seneste to sæsoner, har efterladt et varigt indtryk på klubben.
Brøndby IF har en stolt tradition for at udvikle dygtige målmænd, såsom Lukas Hradecky, Frederik Rønnow og Marvin Schwäbe. Hermansen og Pentz er de seneste eksempler på denne tradition.
Hermansen, der har tilbragt tid med at træne på Vestegnen efter den engelske sæsonafslutning, har haft mulighed for at observere Pentz på tæt hold. Han er imponerede over, hvad han har set.
”Jeg synes, at han har gjort det helt fantastisk. Jeg elsker hans karisma og udstråling. Man kan se, at han føler sig tilpas i det,” siger Hermansen om Pentz til 3point.
Han fortsætter med at rose Pentz for hans tekniske evner, især hans venstre fod, og hans evne til at bidrage til holdet. Hermansen anerkender også, at begge målmænd har overvundet skeptikere, der har fokuseret på deres relativt lave højde for målmænd.
”Der er heldigvis mange eksempler på, at fodbolden udvikler sig i en retning, hvor man ikke skal måle to meter høj. Man kan have nogle andre kompetencer,” udtaler Hermansen.
I den seneste sæson spillede Pentz en afgørende rolle for Brøndby IF, da de var tæt på at vinde det danske mesterskab. Selvom det ikke lykkedes, har hans præstationer været bemærkelsesværdige.
Hans tid i Brøndby kom som en udlejning fra de tyske mestre, Leverkusen, hvor han stod i skyggen af tidligere Brøndby-keeper Lukas Hradecky.
Fremtiden for Pentz i Brøndby er endnu usikker, men først skal både Hermansen og Pentz fokusere på deres deltagelse i EM. Hermansen udtrykker stolthed over deres evner og deres bidrag til deres respektive hold.
”Vi er jo én type, og nogle kan noget andet. Der er ikke en facitliste på, hvad man skal som fodboldspiller eller som fodboldmålmand. Så det er jo bare dejligt for os begge to, at vi kan bidrage med det, vi er gode til,” siger Hermansen.
Med EM lige om hjørnet er forventningerne høje til både Hermansen og Pentz.