Sort skærm truer Brøndbys returkamp i Conference League

Nyheder
onsdag, 26 juni 2024 kl. 13:16
sort skaerm bif
Når Brøndby skal spille returkamp mod enten KF Llapi 1932 eller Wisla Krakow, så er det endnu usikkert, om kampen også bliver vist på dansk tv.
Mens rettighederne til de danske holds kampe i Europa for længst er på plads, med Disney + som ny rettighedshaver til gruppespillet i Conference League og Europa League, så forholder det sig anderledes med kvalifikationskampene, da de sælges separat.
Viaplay har nu meldt ud, at de har købt rettighederne til de første hjemmekampene for henholdsvis FC Midtjylland, Brøndby IF og Silkeborg IF, men endnu er der ingen udmelding om, hvem der viser udekampene.
Det betyder, at når Brøndby indleder deres europæiske eventyr med en hjemmekamp mod enten KF Llapi 1932 eller Wisla Krakow, så kan det opgør altså ses på Viaplays platforme, men når der er retur ugen efter, så må fans af Brøndby måske nøjes med at følge med på livescore.
I hvert fald så har Viaplay ikke meldt noget ud om, at de også vil vise returkampene, og det betyder, at der endnu ikke er nogen, der har købt rettighederne til det opgør.
Problematikken med manglende tv-dækning af de indledende kampe i Europa for danske hold er langt fra ny, og tidigere har man set løsninger, hvor eksempelvis Ekstra Bladet streamer kampen, ligesom lokale tv-stationer har budt ind på rettighederne til en specifik kamp.
Hvem der helt præcist bliver Brøndbys kommende modstander, vides først den 18. juli, når KF Llapi 1932 og Wisla Krakow, har spillet begge opgør mod hinanden.
Læg i øvrigt mærke til, at deres kamp er kvalifikationen til Europa League, så det er altså taberen af det opgør, som Brøndby render ind i, og som man kan håbe på bliver solgt til diverse tv-stationer, hvis ikke det altså skal ende med at returkampen bliver for sort skærm, når Brøndby gør sit comeback i Europa.