Her er skrækpuljen for Brøndby i Conference League

Nyheder
onsdag, 05 juni 2024 kl. 10:27
nicolai vallys sean klaiber
Hvis Brøndby kvalificerer sig til gruppespillet i Conference League, kan der vente en ganske svær pulje at spille sig videre fra.
Med andenpladsen i Superligaen, skal Brøndby se, om de denne sommer kan kvalificere sig til gruppespillet i Conference League.
Det kræver, at de går videre fra alle tre kvalifikationsrunder, og gør de det, så venter der dem altså lidt af en sportslig mundfuld.
Endnu ved vi ikke, hvem der ender med at kvalificere sig til gruppespillet, men hvis diverse hold klarer sig som forventet, så ser Brøndby ud til at havne i femte af i alt i sjette seedningslag, da man kun har en koefficient score på 7.000 point.
Fra første seedningslag vil man risikere at kunne trække engelske Chelsea, der er det højeste seedede hold i dette års udgave.
I det formodede andet seedningslag finder vi hold som Slovan Bratislava og Legia Warszawa, der begge gik videre fra deres gruppe i dette års udgave, ligesom der også er tyrkiske Istanbul Basaksehir.
Fra tredje lag kan Brøndby være uheldige at rende ind i klubber som Genk, Lens, Heidenheim eller Maccabi Haifa, mens græske AEK Athen og portugisiske Vítoria kan blive mulige modstandere fra seedningslag 4. Endelig kan man fra sjette lag risikere at blive parret med Dinamo Minsk.
Conference League ændrer akkurat som de andre europæiske turneringer format fra den kommende sæson. Derfor vil der ikke være tale om et decideret gruppespil, som vi kender det, men en form for ligaformat der også kaldes for The Swiss Model.
Det går ud på, at man stadig spiller seks kampe, tre ude og tre hjemme, men mod seks forskellige hold.
Alle point indgår så i én samlet liga for de i alt 36 klubber, der nu er blevet plads til. Nummer 1-8 går direkte videre til ottendedelsfinalerne, mens de nummer 9-24 går videre til en playoff-runde. de otte vindere også går til ottendedelsfinalerne.
De sidste 12 hold i ligaen ryger ud af Conference League.