Superliga-spillere indkaldt til landsholdstræning for at afhjælpe Casper Ankergren

Nyheder
mandag, 03 juni 2024 kl. 16:30
casper ankergreen landsholdet
Under landsholdets træning i fredags i Brøndby blev Kasper Hjulmand og hans trænerteam nødt til at finde ekstra spillere til en 11-mod-11-træningskamp.
To spillere fra Superligaen og en U19-keeper fik dermed chancen for at teste deres færdigheder mod landsholdets etablerede stjerner.
I den forgangne uge var landsholdet samlet i Brøndby for at begynde deres forberedelser til det kommende EM. Landstræner Kasper Hjulmand afslørede detaljerne mandag under en pressekonference på Hotel Marienlyst i Helsingør.
Her forklarede han, hvordan FC Nordsjællands U19-keeper William Lykke, Vejle-spilleren Oliver Provstgaard og Lyngby-profilen Gustav Fraulo blev inviteret til at deltage i træningen.
"Vi havde to keepere, og vi skulle spille 11 mod 11 med en dommertrio og det hele. For at undgå at Brøndbys målmandstræner Casper Ankergren skulle træde ind som målmand, havde vi brug for en backup, hvis der skete noget med Mads Hermansen eller Filip Jörgensen," fortalte Hjulmand.
Efter at have vurderet mulighederne, valgte Hjulmand og hans team at kontakte William Lykke, som var i nærheden og allerede var backup for U21-landsholdet. U21-landstræner Steffen Højer assisterede med at arrangere dette. Udover Lykke blev også Provstgaard og Fraulo indkaldt til træningen.
"De deltog i træningen i fredags og gjorde et godt indtryk," tilføjede Hjulmand.
Den frivillige træning i Brøndby i sidste uge markerede begyndelsen på EM-forberedelserne, hvor flere spillere gradvist sluttede sig til holdet i løbet af ugen.
Der var en god blanding af U21-landsholdsspillere samt andre spillere, som ikke kom med i den endelige EM-trup.
Torsdag udtog Hjulmand sine 26 spillere til EM i Tyskland, og det blev bemærket, at for første gang i historien var der ingen spillere fra Superligaen med i truppen.
Dette er en markant ændring og illustrerer den stigende konkurrence og talentmassen, der er tilgængelig for det danske landshold.
Træningen i Brøndby gav landsholdet mulighed for at finpudse deres taktikker og forbedre deres samspil inden turneringen.
Det var også en værdifuld oplevelse for de yngre spillere, som fik en smagsprøve på niveauet og intensiteten, der kræves på landsholdet.