BIF holder vejret: Straffen lander før guldbraget

Nyheder
torsdag, 23 maj 2024 kl. 11:43
bif pyro parken
I de kommende dage venter en afgørelse fra Fodboldens Disciplinærinstans, som kan få stor betydning for Brøndby IF.
Formand Jens Hjortskov har til Bold udtalt, at straffen for de fjernudløste røgbomber under det seneste derby mod FC København vil blive offentliggjort inden søndagens potentielle guldfest på Brøndby Stadion.
Denne nyhed har skabt stor opmærksomhed og nervøsitet blandt Brøndby-fans, da udfaldet kan påvirke klubbens fejring af et potentielt mesterskab.
Under det omtalte derby blev der placeret flere fjernudløste røgbomber i FC Københavns udebaneafsnit, hvilket skabte panik blandt tilskuerne.
Denne handling er naturligvis ulovlig og Fodboldens Disciplinærinstans har siden arbejdet på en passende straf.
Ifølge Hjortskov forventes en afgørelse at falde inden for et par dage, og det er forstået, at deadline for beslutningen var torsdag morgen. Herefter vil klubberne blive orienteret, før kendelsen bliver offentliggjort.
Straffen for Brøndby kan være omfattende, især i lyset af klubbens historik med lignende forseelser.
Brøndby har gentagne gange modtaget sanktioner for brug af pyroteknik, og senest blev Sydsiden lukket efter ballade under et tidligere derby i Parken, hvor brugen af romerlys resulterede i, at kampen måtte afbrydes i 16. minut.
Dette var Brøndbys 20. indberetning, og i kendelsen blev der lagt vægt på den massive og organiserede afbrænding af pyroteknik.
Formand Jens Hjortskov har tidligere udtalt, at sanktioner med nedsat tilskuerkapacitet kunne komme i spil ved alvorlige regelbrud.
I betragtning af at dette er første gang, fjernudløste røgbomber er blevet brugt af fans i Danmark, er det sandsynligt, at straffen vil være hård. Spørgsmålet er, om det bliver en tilskuerstraf eller en stor bøde.
Udover Brøndby forventes også FC København at modtage en straf for de skader, klubbens fans forårsagede på toiletterne under derbyet. Begge klubber har undladt at kommentere på sagen indtil videre, mens Københavns Vestegns Politi fortsat efterforsker hændelsen.
Brøndbys seneste tilskuerstraf efter derbyet i Parken blev udstedt efter blot fire dage, men nu er der gået 11 dage siden hændelsen med de fjernudløste røgbomber.
En afgørelse er dog nært forestående, og Brøndby holder vejret i spænding for at se, hvordan straffen vil påvirke deres mesterskabsdrømme.
Søndagens kamp er udsolgt, og der er lagt op til en kæmpe guldfest på Brøndby Stadion. En storskærm er sat op, champagnen er klar til at blive poppet, og et potentielt mesterskab kan blive sikret.
Men skyggen af en forestående straf kaster en skygge over forberedelserne, og klubbens fans venter nervøst på at høre, hvad fremtiden bringer.