Ekspert om Pentz: Faldet lidt af radaren

Nyheder
fredag, 14 juni 2024 kl. 12:16
patrick pentz bif maalmand
Patrick Pentz skal levere en stor slutrunde, hvis det østrigske landshold skal spille sig videre fra gruppen til EM.
I aften, fredag, går det løs ved EM i Tyskland, når værterne tager i mod Skotland i åbningskampen ved sommerens store slutrunde.
Danmark spiller sin første landskamp søndag mod Slovenien, men der vil givetvis også være nogle Brøndby-fans, der kommer til at se med, når Østrig indleder deres EM-slutrunde med en kamp mod viceverdensmestrene fra Frankrig.
For det er Patrick Pentz overfor Kylian Mbappé og de andre store franske verdensstjerner som Antoine Griezmann og Ousmane Dembélé, så det giver næsten sig selv, at Brøndby-keeperen skal stå lidt af en brandkamp, hvis Ralf Rangnicks tropper skal godt fra land.
Derfor tillader man sig fra østrigsk side også at skrue forventningerne op til Patrick Pentz efter den flotte sæson, han har haft i Superligaen.
Det fortæller journalist Andreas Hagenauer, der dækker Østrig for avisen Der Standard, til Tipsbladet.
- Forventningerne til ham er naturligvis høje. Især i hårde kampe mod Frankrig og Holland vil en stor målmandspræstation være afgørende sammen med stærkt forsvarsspil, siger
- Han har ikke spillet så mange kampe for Østrig endnu, men han var fremragende i 1-1-kampen mod Frankrig i Nations League i Wien. Hans stærke fodarbejde gør ham til en vigtig del af Rangnicks taktik og spilopbygning.
Det østrigske landshold råder over spillere på flere store adresser i Europa og særligt Tyskland, så Patrick Pentz er ikke umiddelbart den største stjerne på landsholdet.
Inden denne slutrunde er det da også kun blevet til seks A-landskampe, men det betyder ikke, at de østrigske fans ikke ved, hvad Brøndby-målmanden står for.
- Pentz er faldet lidt af radaren siden hans skifte til udlandet, men det betyder ikke, at han er ukendt. Han blev to gange kåret som sæsonens målmand i Østrig, mens han spillede for Austria Wien og leverede meget stærke præstationer.