Græsk tragedie sender danske hold længere væk fra Europa

Nyheder
torsdag, 30 maj 2024 kl. 14:26
mathias kvistgaarden skadet
Da Olympiakos onsdag aften vandt Conference League finalen, betød det også, at Grækenland overhalede Danmark på UEFA’s Koefficient rangliste.
Dermed får Brøndby og de øvrige danske hold sværere ved at komme ud i Europa fremover.
Det kunne næsten ikke gå galt. Da først Norge og Israels rolle i Europa var udspillet, lå Danmark relativt komfortabelt til i forhold til at sikre sig 15. pladsen på UEFA’s koefficient rangliste. En ekstrem vigtig plads.
For hvis Danmark sluttede i top 15, så ville både guld- og sølvvindere til næste års Superliga få muligheden for at spille Champions League kvalifikationen i 2025.
Den danske pokalvinder ville ryge i Europa League kvalifikation, mens yderligere to danske hold ville deltage i Conference League-kvalifikationen.
I alt ville fem danske hold altså kunne drømme om Europa, og to af dem endda om Champions League.
Men det forbliver ved drømmen. For alt det der ikke måtte ske, skete nemlig. Olympiakos vandt i semifinalen i Conference League både ude og hjemme mod Aston Villa, og så kunne de med en sejr i finalen mod Fiorentina ikke bare sikre sig deres og landets første europæiske klubtrofæ nogensinde. De kunne også skubbe Danmark ud af top 15.
Og det var lige nøjagtigt, hvad der skete, da angriberen El Kaabi med få minutter igen af den forlængede tid dukkede op og sikrede grækerne sejren.
Var kampen gået i straffe, så havde Danmark været sikret en plads i top 15.
Men den græske triumf blev altså en græsk tragedie for Danmark, der slutter sæsonen på en 16. plads på koefficientlisten, og dermed fastholdes den europæiske fordelingsnøgle, som vi også har set i år, hvor kun fire hold kommer i Europa.
Derfor kan Brøndby som sølvvinder godt glemme alt om Champions League kvalifikation, men i stedet skal igennem hele tre runder for blot at kvalificere sig til Conference League.