Brøndby opjusterer men forventer underskud på over 100 millioner kroner

Nyheder
lørdag, 01 juni 2024 kl. 7:59
jan bech andersen regnskab
I en selskabsmeddelelse på klubbens hjemmeside offentliggør Brøndby, at underskuddet for det kommende regnskabsår forventes at blive mindre end først antaget.
Selvom det i disse dage kan være svært helt at begribe efter sidste søndags hændelser, så har det været en god sæson for Brøndby IF, der både på og udenfor banen har leveret rigtig fine resultater.
Derfor kan klubben nu også melde ud, at de igen opjusterer forventningerne til det indeværende regnskabsår, selvom det utvivlsomt stadig ender ud i et underskud for Brøndby.
I begyndelsen af februar måned var et forbedret driftsresultat i andet halvår af 2023 samt resultatet af det overståede transfervindue medvirkende til, at Brøndby ved den lejlighed meldte ud, at de opjusterede det forventede regnskab med 20 - 30 millioner danske kroner.
Men at underskuddet på det tidspunkt fortsat var forventet at blive på op mod 140 millioner kroner.
Men efter afslutningen på Superliga-sæsonen og tildelingen af sølvmedaljerne og dermed adgang til kvalifikationen til Conference League, kan Brøndby så igen opjustere forventningerne til det indeværende regnskabsår.
Det skriver klubben fra Vestegnen i en selskabsmeddelelse, som de har offentliggjort på deres egen hjemmeside.
- Brøndby IF kan oplyse, at selskabet præciserer det forventede resultat før skat for regnskabsåret 1. januar 2023 – 30. juni 2024 (18 måneder) til et underskud i niveauet DKK -120 millioner til -100 millioner, hvor der tidligere var forventet et underskud i niveauet DKK -140 millioner til -110 millioner jf. selskabsmeddelelse 1/2024.
- Dette sker på baggrund af afslutningen af 3F Superliga-sæsonen 2023/2024, som har resulteret i, at Brøndby IF har opnået en andenplads i 3F Superligaen.
Andenpladsen i Superligaen betyder, at Brøndby allerede i juli skal ud at forsøge at kvalificere sig til gruppespillet i Conference League.
Skulle det lykkes, vil man kunne tilføre en væsentlig økonomisk indsprøjtning, der kan være med til at sørge for, at Brøndby kan forstærke truppen, som sportsdirektør CV tidligere har talt om.