Brøndbys vanskelige vej til Champions League

Nyheder
lørdag, 25 maj 2024 kl. 10:02
martin retov daniel wass yuito suzuki
Brøndby IF står over for en monumental udfordring, hvis de skal kvalificere sig til Champions League for anden gang i klubbens historie.
Selvom det er en vanskelig vej, er der stadig håb om europæisk gruppespil, da de blot skal vinde én kvalifikationsrunde for at sikre sig dette.
Først og fremmest skal Brøndby overvinde AGF, før drømmene om Champions League kan begynde at tage form. Men selv hvis mesterskabet kommer i hus, vil vejen til Champions League-gruppespillet være fyldt med forhindringer.
Brøndby er rangeret som nummer 204 på den europæiske klubrangliste med kun syv koefficientpoint. Dette betyder, at de vil være useedet i alle kvalifikationsrunderne, hvilket giver dem svære modstandere hele vejen.
I anden kvalifikationsrunde kan Brøndby møde stærke klubber som Dinamo Zagreb, PAOK Thessaloniki, Maccabi Tel-Aviv, Ferencvaros, Qarabag, Bodø/Glimt, Sparta Prag, Malmö FF, APOEL Nicosia og Ludogorets.
Flere af disse hold kan også være modstandere i tredje kvalifikationsrunde, hvilket yderligere komplicerer Brøndbys vej.
Skulle Brøndby nå til playoff-runden, som de gjorde i 2021, hvor Red Bull Salzburg blev deres overmagt, vil endnu sværere modstandere som Shakhtar Donetsk og Young Boys kunne stå i vejen for gruppespillet.
Uden nogen seedningshjælp vil Brøndby være afhængige af lodtrækningsheld for at få en overkommelig modstander. En kamp mod Malmö FF kunne være en realistisk mulighed, hvor Brøndby har en god chance for at vinde over to kampe.
Hvis Brøndby ryger ud allerede i anden runde af Champions League-kvalifikationen, træder de ind i tredje kvalifikationsrunde til Europa League-gruppespillet.
Her venter også potentielt stærke modstandere som Ajax, Sporting Braga, Molde og Viktoria Plzen. Selv i denne turnering vil Brøndby møde hård modstand, men de har stadig en sidste chance for at kvalificere sig til et europæisk gruppespil gennem Conference League, hvor de træder ind i playoff-runden.
At sikre sig et europæisk gruppespil vil være økonomisk lukrativt for Brøndby. Indtægter fra Conference League kan nå op på 60-70 millioner kroner, mens Europa League kan indbringe omkring 100-120 millioner kroner.
Champions League-gruppespillet er den mest indbringende med potentielle indtægter på mindst 160-180 millioner kroner, afhængigt af medierettighederne.
Brøndby har kun én gang tidligere kvalificeret sig til Champions League-gruppespillet, hvilket var i 1998, hvor de stod over for giganter som Manchester United, Bayern München og Barcelona.
Hvis de skal gentage denne bedrift, kræver det ikke blot sportslig dygtighed, men også en betydelig portion held. Vejen er lang og udfordrende, men med de rette resultater kan drømmen om europæisk succes blive en realitet.