Yuito Suzukis værdi eksploderer

Transfernyt
mandag, 10 juni 2024 kl. 18:37
yuito suzuki
Superliga-sæsonen er nu afsluttet og transfervinduet står på spring til at åbne.
Som altid forventes Superligaen at levere flere betydelige salg til udenlandske klubber i løbet af sommeren.
Allerede nu er der blevet bekræftet flere store handler, herunder FC Københavns målmand Kamil Grabaras skifte til Wolfsburg og FC Nordsjællands offensive stjerne Ibrahim Osmans overgang til Brighton & Hove Albion.
Det store transfersite Transfermarkt har for nylig opdateret deres vurderinger af Superliga-spillernes markedsværdi og en af de spillere, der har oplevet den mest markante stigning, er Yuito Suzuki fra Brøndby.
Hans værdi er mere end seksdoblet, fra 6,75 millioner kroner til imponerende 45 millioner kroner.
Selvom Yuito Suzuki har haft en bemærkelsesværdig værdiøgning, er han ikke den mest værdifulde spiller i Superligaen ifølge Transfermarkt.
Denne ære tilfalder Roony Bardghji, som, trods en skade, vurderes til hele 67,5 millioner kroner. Efter ham følger Franculino, Dario Osorio og Adamo Nagalo, som alle vurderes til 52,5 millioner kroner.
Trods Transfermarkts vurderinger opfordrer Tipsbladets kommentator Troels Bager Thøgersen til forsigtighed med at tage disse vurderinger for pålydende. Han påpeger, at de reelle markedsværdier for disse spillere ofte er langt højere end Transfermarkts skøn.
"Jeg kunne godt have Transfermarkt mistænkt for at leve i 2015. Der er simpelthen ikke en jordisk chance for, at FC Midtjylland ville sælge Franculino for omkring 50 millioner kroner, eller Brøndby IF ville sælge Yuito Suzuki for 45 millioner," siger Troels Bager Thøgersen.
Han tilføjer, at man i mange tilfælde bør fordoble de beløb, Transfermarkt estimerer, for at komme tættere på de reelle markedsværdier.
Thøgersen forklarer videre, at Transfermarkt ofte overvurderer ældre spillere og landsholdsspillere i topklubber, mens unge talenter undervurderes betydeligt. Han fremhæver, at de bedste unge spillere ofte er 10-20 gange mere værd end dem lige efter, og det kræver en særlig ekspertise at vurdere disse korrekt.
"Prøv at se værdisætningen af Oliver Sørensen til omkring 20 millioner kroner eller Elias Achouri til 25 millioner kroner. Det kommer aldrig til at ske for mindre end det tre-fire dobbelte," siger Thøgersen.
Med transfervinduet, der officielt åbner den 15. juni, er der allerede gang i flere klubskifter i Danmark. Det bliver spændende at følge udviklingen og se, hvilke andre store transfers der bliver realiseret i løbet af sommeren.
Skal Brøndby sælge Yuito Suzuki eller sørge for at forlænge hans kontrakt hurtigst muligt? Skriv din kommentar i feltet herunder.